dimarts, de novembre 20, 2007

La UE propone un mayor recorte en las ayudas directas a los agricultores

Copio noti del 20 Minutos d'avui:

"La Comisión Europea (CE) ha propuesto hoy aumentar los recortes de ayudas
directas para los agricultores -hasta el 13% en 2013- y reducirlas aún más a los
que reciben más de 100.000 euros, para reforzar otras políticas de desarrollo
rural.

El Ejecutivo comunitario ha aprobado su propuesta para reformar la Política Agrícola Común (PAC), en la que plantea incrementar la rebaja de los pagos directos destinados a los agricultores a partir de 2010, de manera que en
2013 decrezcan en el 13%."


I a continuació copio el comentari que hi he postat:

"Claro q sí! Ya basta de subvencionar a una colla de zánganos. Como todo el mundo: si quieren tener beneficios, tendrán que producir!!

Además, es una desvergüenza que estemos hablando de globalización y de ayuda a los países subdesarrollados cuando la principal traba con que se encuentran es que no pueden vender sus productos agrícolas al 1r mundo porque subvencionamos a
nuestros agricultores, que no sólo producen debajo de costes sino que cada año
sobran cantidades ingentes de alimentos que después se venden, más baratos, en
el tercer mundo, hundiendo su economía.

Si de verdad somos globalizados, a competir todos en igualdad de condiciones!"
M'encanta el 20 Minutos perquè pots posar-hi cometnaris passats de to amb tota naturalitat, pq tots són del mateix estil! :-)

2 Comments:

Blogger Irene said...

això dels comentaris del 20 minutos ho trobo... bé, no tinc paraules per dir-ho.

Pel que fa a la PAC, crec que el principal problema és que es pagava per extensió, llavors s'enduien la pasta terratinents com la duquesa de Alba o la gent que plantava lli i girasols a sac.

El que s'ha de protegir i subvencionar són els productors que vetllen per la qualitat i les espècies autòctones.

Trobo que és una utopia dir que s'ha de competir en igualtat de condicions, perquè ja partim d'unes desigualtats brutals.

Ala, ja ho he dit.

10:26  
Blogger Oski said...

Ei, així m'agrada, opinions contràries!!!! Obrim el debat:

Sí tia, que qui cobri més sigui la Duquesa d'Alba o la reina d'Anglaterra és, com a mínim indignant i una estafa per als contribuents.

I estic d'acrod amb tu que cal promoure els productes de qualitat i autòctons. Ara bé, discrepo que la via per fer-ho siguin les subvencions indiscriminades.

De fet, no crec que subvencionar sigui la manera. Potser, en casos puntuals, ajudes putuals poden servir. Per exemple, per modernitzar teconologia, per invertir en donar-se a conèixer (marketing d'un producte o especialitat, d'una D.O, etc).

Però subvencionar no crec q sigui la via. Amb subvencions o amb sense, hi haurà agricultors que voldran millorar i reinvertir en les seves explotacions i n'hi haurà que no. El que cal és facilitar que els que vulguin millorar puguin i dificultar que els que no, puguin viure d'ajuts públics.

Bé, al menys aquest és el meu punt de vista, però sens dubte és un tema controvertit! :-)

El pitjor, és que penso que subvencionar el 1r món és del tot injust amb el 3r món, que veuen com se'ls impossibilita vendre els seus productes, fins i tot en els seus propis països, perquè els del 1r món són artificialment barats (gràcies a les subvencions).

Penso que ajudaria molt més al 3r món això que el tema del Comerç Just.

De fet, a totes les rondes de negociació sobre liberalització (tipus doha, etc), aquesta és la principal queixa dels països pobres, que els rics parlen molt d'eliminar traves i obrir fronteres, però a l'hora de la veritat, les subvencions agrícoles impedeixen que ells puguin competir amb l'únic que tenen: els productes agrícoles.

12:40  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home