dijous, de novembre 15, 2007

Increïble

Avui arribo a casa al vespre i em trobo amb dues cartes del banc (Banc Sabadell, per tots que sapigueu l'estima que els tinc). A la primera que obro, m'informen que el banc ha modificat les condicions de pagament de les targetes de crèdit i que ara cobraran més per tenir una tarja, i per aplaçar el pagament (tot revestit, of course, de millora del servei, més flexibilitat, etc).

A l'altra, m'informen que ara hi ha uns nous crèdits consum i que si vols, pots endeutar-te fins a 60.000€ i estar-te 3 mesos sense pagar. Va acompanyat d'una imatge de compres nadalenques ben embolicades. Del que no informa la lletra grossa és que tot plegat va generant interessos, esclar!

Flipo amb els bancs. Com que el negoci de les hipoteuqes els anirà més magre durant un temps, ara han descobert el negoci dels crèdits consum i (encara més) de les comissions i els interessos. Si fins fa poc tot eren facilitats perquè ens hipotequéssim, ara és perquè consumim desenfrenadament.

Com l'anunci de no sé quina caixa que una dona es compra per impuls una joia caríssima que pagarà en 30.000 "còmodes plaços".

Sempre ho he cregut, però com més va el tema, més penso que si no pots comprar-te una cosa, millor no te la compris. Demanar finançament per una joia, els regals de nadal o unes vacances és una barbaritat.

Tret de coses essencials com un habitatge o un cotxe, si no t'ho pots permetre, no ho compris! Tu cada cop estaràs més endeutat i els antipàtics del Banc Sabadell cada cop seran més rics.

1 Comments:

Blogger Irene said...

totalment d'acord! però em sembla que fliparíem si veiéssim la quantitat de gent que s'endeuta per comprar una pantalla de plasma.

09:37  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home