dijous, de juny 07, 2007

Fins al capdemunt dels polítics

No n'hi ha cap ni un de bo. No m'estranya que la gent no voti. Si no fos que després em sentiria culpable jo tampoc no ho faria.

ZP molt de fum i poca substància. I a sobre, no ha recolzat Catalunya com caldria
PP ni parlar-ne. Anatema, el dimoni. Anticatalans, jaqueteros, corruptes, franquistes, catòlics, oportunistes
CiU: vendrien a sa mare per tornar a tocar poder. Oportunistes, catòlics (recordem els concerts escolars amb centres de l'Opus?) i "de comarques"
ERC: amateurs. Fan llàstima
Iniciativa: a part de defensar el reciclatge i permertre que les bicis vagin per les voreres, fan alguna cosa més? Ah sí, si per ells fos tots pagaríem un 50% d'impostos
Ciutadans: El PP amb vestit de xai

Cal un canvi en el sistema de partits. Ja no dóna respostes a les necessitats dels ciutadans. No pot ser que es passin 4 anys tirant-se els plats pel cap per coses absurdes (la definició de Catalunya a l'Estatut) o en què haurien de fer pinya (el procés de pau a Euskadi) i després no facin res per les coses importants: transport públic, l'aeroport, serveis a la gent gran, suport a les famílies, etc. O es passen cada eleccions prometent el mateix.

Crec que la democràcia està fent figa. Falla per totes bandes: la gent no vota o segueix votant repetidament a candidats que se sap corruptes; en molts casos, els qui han liderar el país estan més preocupats de la picabaralla política que de res més.

Cal un canvi, i crec que no arribarà fins que tots i cadascun de nosaltres no ens adonem que som poderosos. Que cadascú de nosaltres té el poder. Que hem de tenir el control ple sobre la nostra vida. Que el que ens passi no és culpa de ningú (culpabilitat) sinó únicament responsabilitat nostra.

Quan hi hagi aquesta massa crítica, el sistema canviarà de ple. per lògica. Serà un canvi d'etapa, i passarà amb tota naturalitat. Com quan a la tador cauen les fulles dels arbres.

I em sembla que hi estem més a prop del que ens sembla. Com fa la dita, el moment que no veus el cim és quan hi ets a tocar.