divendres, d’abril 20, 2007

Sant Jordi's blockbuster

Sant Giorgio s'acosta i tots hem d'anar pensant en llibres per regalar-nos. En aquest post no ficaré cap llistat de recomanacions, això ho faré dilluns que ve (St Jordi's Day). Paciència.

L'únic q vull dir és q m'estic llegint el q va ser el supervendes [pregunta lingüísitica, aquest tipus de paraules neologismes, com s'haurien d'escriure: supervendes, súper-vendes, súpervendes...?] de St Jordi de l'any passat: La Catedral del Mar (en V.O.). és tot un best-seller: capítols curts, paràgrafs curts, una història trepidant, personatges bons que les passen putes i amb qui t'identifiques... Com el Codi Da Vinci o els Pilars de la Terra, per dir-ne un altre de temàtica similar.

Clarament l'autor ha fet una bona feina en quant a recerca històrica i en quant a obtenció d'una estruicutra literària comercial. és un producte creat per vendre's com a xurros i ho ha aconseguit. Cap demèrit o crítica, eh, perxò: segur que hi ha moltíssims llibres que ho intenten i no aconsegueixen vendres per milions. I personalment prefereixo llegir un llibre-producte que un totxo il.legible. en el fons, llegeixo per passar-m'ho bé!

Ho veus, sempre inicio cada post amb la idea de ser breu i concís, i acabo filosofant. Mecàsum!

Total, que ahir em vaig estar fins a les 2 llegint La Catedral del Mar i com de malament ho passa el pobre Arnau.

No el destacaria com el millor de l'any, però sí q és un llibre ideal per aquells que busquin quelcom fàcil de llegir i que t'atrapi. Un veritable page-turner que, a més, t'explica la BCN i Catalunya del s.XIV!

I un bonus final:
El meu llibre de St Jordi d'aq any serà...
Una guia de París (4 dies de vacances a l'agost, les úniques q faré aq any, ja q estaré pagant hipoteca!!!)