dijous, de desembre 14, 2006

Coses que no entenc

Fa temps que no feia cap post amb un llistat, i ja toca. A més, te tant en tant, he de desfermar el meu costat criticon.

Avui, coses que no entenc:

1- Per què els okupes han de tenir un tracte suau quan envaeixen la propietat privada d'algú amb l'excusa de fer-hi "arts escèniques i teatre". Si jo entrés a ocupar una oficina amb l'excusa que vull fer "software informàtic", per dir alguna cosa, tindrien alguna contemplació amb mi? Qui vulgui algo, que s'ho curri, tu! Les mateixes lleis per tothom.
I què vols que et digui (des d'un punt de vista personal) uns paios de vint-i-pico, trenta o quaranta anys, sense ofici ni benefici i que es dediquen a fer allanamiento de morada, els trobo uns delinqüents. Si volen viure de gorra i fer teatre, hi ha un lloc estupendo al c/Entença: la Model.

2- Els ecologistes de la fi del món. Sempre es queixen que s'està desforestant, que contaminem molt, que som uns irresponsables, que l'any 2xxx (a cada nou informe és una data desastrosa, però un pèl més tard que a l'anterior) ens haurem carregat el planeta, etc. I resulta que el planeta d'està reforestant (i on més... a Espanya, que segons els ecologistes està al límit de la deforestació). Resulta que els punts més crítics són l'Amazonia i Indonèsia, però s'espera que també allà en els propers 10 anys la tendència s'hagi invertit. Tot això segons un informes de no sé quin organisme internacional, i van dir-ho l'altre dia en un programa de media mabient de La 2.
També resulta que el forat de la capa d'ozó es comença a tancar, que segons multitud d'estudis el nivell de contaminació humana no pot ser el causant del canvi climàtic; que el problema es q la meteorologia es fixa per fer les estadísitques de temperatura i precipitacions en terminis massa curts, i q històricament, curiosament elntre el 1940-1970 la temperatura de la Terra va ser insòlitament massa freda (justament en el període de més intensa industrialització!). Podria dir moltes més dades, però no cal. En general, hi ha molt ecologista suelto que li encanta pensar que els humans som dolents, lo pitjor i els culpables de tots els mals. I com que als mitjans de comunicació els encanta donar notícies negatives (fem una estadística: en un informatiu, quantes notícies són de desgràcies, i quantes de coses positives?), els donen molta corda.

3- Per què tant d'èmfasi amb l'aeroport del Prat i els vols intercontinentals, quan BCN no és capaç de tenir un transport públic que funcioni en condicions.

4- Per què per ser espiritual s'ha de ser vegetarià i vestir de blanc. Vaig anar fa un parell de caps de setmana a un retir de meditació d'una organització, Brahma Kumaris, índia i, tot i que arreligiosa, amb un rerefons cultural hindú. El tema és que van començar a parlar del karma ("és com un compte bancari, en pots posar o treure, i el mal karma el pagaràs en vides futures"), i de que s'ha de ser vegetarià, perquè els animals pateixen. I jo els dic:
- i les plantes no?
- no, és diferent, perquè els animals tenen ànima... i les plantes no!
- però les plantes també són éssers vius, no?
I recomanaven vestir de blanc perquè "atrau les energies positives".
Bestieses!

En fi, volia fer la llista de 5 ítems però em quedo curt. Es lo q hay

2 Comments:

Blogger Lala said...

Totalment d'acord!!

mira que dir que les plantes no tenen ànima? pobretes!! Hi ha persones que tampoc ho sembla a vegades, que vols que et digui. En fin, jo em vaig quedar amb la mateixa idea: aquests de Brahma Kummaris s'ho prenien massa en serio. Va tu, quan muntem la nostra secta particular?

Un besote

15:05  
Blogger laurinha said...

Ànima no sé si en tenen o no en tenen, però sistema nerviós i percepció del dolor, per ara no s'ha demostrat que les plantes en tinguin.

Tot i així, a mi em costaria molt renunciar a les costelletes de xai...

23:34  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home