divendres, de febrer 23, 2007

En defensa de la mare de 67 anys

Ahir mentre esperava q els del Mercadona em portessin la compra, vaig aprofitar per berenar, mirar la tele i netejar el menjador. Tot alhora. Per què fer només una cosa si en pots fer 3? Qui diu que els nois només podem fer una cosa a la vegada, eh?

I vaig enganxar el programa del polígraf de la tarda d'Antena 3, on hi havia com a convidada sotmesa al polígraf la senyora de 67 anys que acaba de ser mare, convertint-se en la mare més vella del món.

Evidentment, era allà perquè li fa falta pasta, igual que va concedir res més donar a llum una entrevista al sensacionalista The Sun.

Em sembla q es diu Carmen, o Carmela, o algo semblant.

El tema és que la majoria de contertulis/ frikis comentaristes que tenen en el programa se li van llançar a la jugular per ser mare tan gran, pq es moriria aviat, pq era una inconscient, pq era antinatura, etc.

Fa unes 3 setmanes, dinant a casa els meus avis, me àvia tmabé va fotre el crit al cel que no s'haurien de permetre aquestes coses.

Deixant de banda incongruències que puguin haver-hi en la seva història per amagar, possiblement, les peripècies al.legals que va haver de fer per prenyar-se (amagar l'edat, etc), vull trencar una llança en favor seu.

Molts dels que estem avui vius arribarem als 100 anys bé de salut física i mental. Els 100 seran els nous 60. Per tant, si se li impedeix ser mare a una dona pel simple fet que morirà aviat, potser s'hauria d'estendre la llei a tothom q està en risc de morir aviat i tot i així és pare: obesos (pels atacs de cor i al diabetis), fumadors (càncer de pulmó), gent amb possibles malalties hereditàries, conductors de risc (si comets masses infraccions, et retiren 4 punts i el dret a ser pare; si en comets masses més, 6 punts i la pàtria potestat sobre els fills que ja tinguis). No acabaríem mai i seríem encara més semblants a una societat Germà Gran. (The Big Brother is watching you!)

Si s'hi està en contra pel simple fet que és antinatura o poc usual, doncs tant per tant que es prohibeixin totes les tècniques reproductives i fecundatives (totes són antinatura, no?), l'ús dels anticonceptius (el condó o la píndola tampoc són naturals, oi?) i els parts assistits (fora cesssària! fora anestèsia! fora revisions mèdiques a les mares!). em sembla que poc del que fem avui en dia en qualsevol àmbit de la vida és "natural"

Si s'hi està en contra perquè pot deixar els fills desamparats massa joves (dona jubilada que s'ha hagut de vendre casa seva per pagar-se la fecundació), doncs radicalment que es prohibeixi la maternitat als pobres: O demostres -mitjançant declaració de la renda- que tens béns suficients per portar el teu fill a la universitat sense problemes o t'obliguen a avortar, per exemple. ui no, que els avortaments no són naturals! Doncs que donin el teu fill en adopció. O més natural encara: que el deixin al mig del bosc fins que es mori.

En resum, la societat canvia constantment i cada cop apareixen més possibilitats per fer de tot. Com en d'altres coses, en el fons, l'únic que acabarà quedant per dirimir si una acció està ben fet o no, és l'ètica: I si aquesta senyora s'estima els seus fills i ella és feliç, qui es pot permetre de tirar la primera pedra?

Comentari a banda: Té 67 anys però està molt jove i la trobo molt guapa! amb 10-20 anys menys devia ser una trencacors!!!